Faceți căutări pe acest blog

20 noiembrie, 2012

Al Jazeera- Un pion pe tabla manipularii din umbra a romanilor



  „Intr-o Romanie impovorata de multe probleme si nevoi, lipsita de o strategie a dezvoltarii economico-sociale si marcata de o criza morala acuta, singurul domeniu care „duduie” este cel al „deconspirarii” Securitatii.”[1]

 
Dupa ce Asociatia Cadrelor Militare In Rezerva Si In Retragere (ACMRR-SRI), a publicat in revista Vitralii-Lumini si Umbre, mai multe materiale cu privire la actiunile ilegale si ostile ale Consiliului National pentru Studierea  Arhivelor Securitatii (indreptate impotriva institutiilor statului roman), zilele acestea am fost martorii a unui contra-„atac” din partea postului Al Jazeera.

 Coincidenta face ca aceste denigrari, promovate intentionat sau nu de postul arab Al Jazeera, sa apara nu numai ca raspuns la tot ce s-a scris impotriva CNSAS-ului in ultimile luni, dar si la putin timp dupa ce chiar si Serviciul Roman de Informatii a trecut printr-o schimbare pozitiva, prin care aproprie mai mult societatea civila de institutie.
Asadar, din nou SRI este acuzat ca are in subordine foarte multi lucratori din fosta Securitate, ceea ce nu este adevarat, nu ca ar fi ceva gresit in asta, dar majoritatea fostilor lucratori sunt astazi pensionati, iar unii dintre acestia nici nu mai sunt printre noi.

"
"Dupa 22 de ani de„cautari febrile ale adevarului”, de „asasinari morale”, de „spulberare a minciunilor” si alte asemenea, era de asteptat ca aceia care prezinta secvente ale istoriei noastre prin presa, radio, televiziun, cinematografie, sa fie ei insisi scrupulosi cu adevarul, indreptand erorile produse. Se vede insa treaba ca acesti trambitasi ai „adevarului” trunchiat sunt cei care au suflat si sufla intr-un instrument doar pentru a atrage atentia asupra spectacolului. Ei se gaseau si se gasesc pe vechea pozitie, convinsi ca metoda este eficienta, ca ea ii mentine in atentia publicului, conferindu-le un statut de luptatori si patrioti (..)”[1]

 
In contextul citatului, as adauga descrierea pe care Al Jazeera o face vizavi de Tokes Laszlo: 

 "Un fost modest preot care a riscat tot pentru a predica în favoarea democraţiei şi a libertăţi de la amvonul său din Timişoara. Securitatea a decis în 1989 să îl alunge din biserica sa, dar enoriaşii au făcut un lanţ uman pentru a-l apăra[3]”, cu toate ca se stie ca acest personaj, Tokes Laszlo, cerea impreuna cu ceilalti revizionisti maghiari: Ardealul inapoi! ( un exemplu in acest sens, dar nu singular, ar fi articolul scris de Tokes Laszlo: „Erdelyit Visza, Mindent Visza”, in traducere „Ardealul inapoi, totul inapoi” din publicatia „Ellenpontok”).  Asadar, de ce in acest material, „modestul preot patriot”, cum este descris de Al Jazeera, cere de la romani Ardealul inapoi ?
Trebuie mentionat faptul ca in actualul context mondial, Romania este un aliat de baza al NATO in zonele de conflict. Asadar, nu cumva, Al Jazeera „loveste” si din acest motiv vechiile (si indirect actualele) institutii de aparare ale statului roman?

 Poate cei care NU isi doresc ca Romania sa isi revina, in momentul in care au vazut ca:

v  serviciile nationale de informatii se aproprie de  societatea civila;

v  fostele cadre scot la lumina adevarul despre institutia ostila statului, CNSAS; despre iredentistii maghiari si nu numai;

v   Romania, ca si stat membru NATO isi face bine treaba in zonele de conflict, ba chiar este unul dintre cei mai importanti parteneri;

      au decis ca este momentul sa actioneze, folosindu-se de un post de renume cum este Al Jazeera, pentru a manipula inca o data opinia publica impotriva institutiilor sale.

Pe final, ma intreb, de ce postul AL Jazeera, in aceasta „lupta pentru adevar”, nu a fost echidistant si nu a cerut interviuri si fostilor lucratori din servicii, care sunt membrii de baza in Revista Vitralii, sau actualului sef al Serviciului Roman de Informatii ?! Pentru ca asa era normal si firesc, ca un post de talia Al Jazeerei sa dea drept la replica, nu sa „loveasca” si sa „fuga”.

Desigur, era de asteptat ca patriotii nostrii jurnalisti din trusturi de presa „binevoitoare” sa inceapa de indata sa „exploateze documentarul in plina campanie cu un singur scop: pentru a lovi iarasi in Traian Basescu[4].”

Oare de ce se folosesc toti de fosta Securitate, pentru a mai compromite un personaj politic, alte metode nu mai au? Cand o sa inteleaga toate aceste personaje, ca nu fosta Securitate a fost calul troian din Romania, tocmai de aceea nu este normal nici sa devina „calul de bataie” in mai toate scandalurile si campaniile politice?


Criss C.






[1]  Revista Vitralii- Lumini si Umbre
[2] idem 1
[3] Potrivit Romaniei Libera
[4] Hotnews, Note pe marginea unul documentar Al Jazeera despre securistii din umbra care conduc Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu