Faceți căutări pe acest blog

11 noiembrie, 2012

Un pas catre o cultura solida de securitate la nivelul societatii civile

                              

  De curand, Serviciul Roman de Informatii si-a lansat noul site: modern si  dinamic, cu mult mai multe informatii ajutatoare. Cu alte cuvinte: un site pe placul tuturor !

 
                                                                                                          ***
        Din punctul meu de vedere, cel mai important aspect pe care l-am remarcat in continutul acestui site, a fost accentul care se pune pe parteneriatul dintre mediul public si cel privat, intre Institutia SRI si mediul privat (think tank-uri, specialisti din  mediul academic sau nu), in vederea promovarii culturii de securitate si nu numai:
"Parteneriatele dezvoltate de Serviciul Român de Informaţii cu societatea civilă şi mediul academic se axează pe promovarea educaţiei, cercetării şi a culturii de securitate."

Nu am putut sa nu remarc dezvoltarea sectiunii "CARIERE", prin acel instrument de verificare a aptitudinilor:
                                         
       Mi-au placut chiar si acele "Marturii din interior", dupa modelul preluat de la prestigioase Servicii de Intelligence:
                                                                    
"Cine suntem? De unde venim? Cum lucrăm? Întrebări importante care primesc răspunsuri de la ofițeri activi ai Serviciului Român de Informații. Intră pentru a vedea clipurile video:"
                                           

Aceasta initiativa, ce marcheaza inceputul unui lung proces de cultura de securitate ce vizeaza societatea civila, este de apreciat!

                                         
In incheiere, doresc sa il citez inca o data pe Directorul SRI, George Cristian Maior, care in cartea coordonata de acesta: UN RAZBOI AL MINTII (pe care v-o recomand tuturor, chiar si celor care nu sunteti pasionati de intelligence!), afirma:
 
"Educatia in domeniul securitatii este esentiala in Romania de azi si se adreseaza atat generatiilor actuale, cat si celor care vin din urma, liderilor in devenire si liderilor care abia se formeaza. De aceste generatii, de viitorul uman al tarii, depinde in cele din urma perspectiva strategica in care ne vom plasa in secolul XXI."

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu