Potrivit referintelor din cartea lui Titus Simon:
In martie 1954 drumul lui Titus Simon si al generalului Sergiu Nicolau se intersectau in cadrul Directiei de Informatii ale armatei. Acestia nu au facut altceva de-a lungul vietii decat sa lupte pentru interesele Romaniei, ale romanilor, au dus o lupta dreapta, demna, de oameni incoruptibili, adevarati patrioti.
Si totusi... anumite persoane care aparent pareau ca lupta pentru Romania, nu faceau altceva decat sa puna piedici tuturor demersurilor intreprinse de acestia (Titus si Nicolau, desigur, patrioti au fost mult mai multi ... ).
Revenind la persoanele rau-voitoare, acestea detineau functiile cele mai inalte, care ii ajutau la indeplinirea tuturor planurilor ascunse, in defavoarea Romaniei pe care le derulau, la indicatiile stapanilor lor.
Dupa atatea rezultate de calitate ale lui T. si Nic., non-patriotii, au decis ca a venit vremea ca Titus Simon si generalul Nicolau sa plece, sa fie alungati, sa fie eliminati- in privinta lui Titus Simon s-au folosit de afacerile intreprinse de acesta in numele statului, pentru a il acuza tocmai de SUBMINAREA ECONOMIEI NATONALE!!!! El, care nu a stiut decat cum sa dezvolte Romania, a ajuns in situatia in care sa fie considerat dusman al tarii pe aceste motive, ce paradox!!!
Multi poate au crezut asta, in vreme ce nu il mai bagau in seama, altii nu au crezut, stiind cum procedeaza hienele, in cazul ofiterilor de calitate- si anume incearca sa ii bage in inchisoare, sa le distruga munca, sa ii denigreze.
Aceste hiene, nu erau nimeni altele, decat dusmanii tarii noastre, care pe atunci aveau cele mai inalte functii: Pacepa, Draghici dar si altii.
Patriotii incepeau sa fie filati, supravegheati, evitati de cei din jur, ulterior mutati pe functii inferioare pregatirii lor si in cele din urma condamnati.... STITI VOI OARE CATI OFITERI DE VALOARE, ADEVARATI PATRIOTI AU AVUT ACEASTA SOARTA? CATI AU FOST ELIMINATI, CONDAMNATI, DATI AFARA, DENIGRATI ? -- Cred ca nu... si nu este nicidecum vina voastra, ci a celor care s-au ocupat ca acest popor sa nu mai fie interesat de nimic altceva, decat de propriile buzunare, de viata din colivie, fara sa gandeasca mai mult...
In schimb, adevaratii tradatori, in mod bizar, au fost reabilitati de insusi presedintele tarii!! Asta spune multe despre cei care ne conduc, de fapt despre toti cei care ne conduc de 22 de ani incoace.. NE MAI MIRA CEVA?
Aceste acuzatii aduse la adresa lui Titus puteau fi luate in mod "legal" de o comisie de cercetare a actelor de sabotaj impotriva statului..
Titus Simon, in cartea sa( PACEPA: Quo Vadis) face referire la metodele prin care detinutii ajungeau sa isi semneze marturia...astfel ca: dupa ce erau acuzati si incarcerati pana la sentinta finala, acuzatii erau atat de chinuiti, incat ajungeau sa isi doreasca moartea numai sa scape de infern, ajungeau sa semneze pentru confirmarea acuzelor, chiar daca ei nu le-au comis niciodata.. un exemplu concret il regasim in "Primavara de la Praga" 1952, cand mai multi ofiteri au trait cele enumerate mai sus, unii au ajuns sa incerce sa se sinucida, altii au fost torturati, si au semnat in final, ajungand in fata instantei chiar insistand ca ei au comis toate acele fapte- toate astea doar ca sa scape de chinul ce ii astepta daca se opuneau(tinuti ore in sir in picioare fara sa ai voie sa stai jos, doar 6 ore din 24 le ramaneau pentru a sta si a dormii, dar nu se putea dormii pentru ca la fiecare 10 minute, usa era lovita iar detinutul trebuie sa se ridice in picioare ca sa spuna: "Detinutul sub ancheta nr 1437 raporteaza... totul in ordine" in asemenea conditii detinutii nu puteau sa odihneasca, picioarele li se umflau si abia mai puteau sa calce, mancarea lasa de dorit, si de cele mai multe ori nu apucau sa mai primeasca hrana, pentru ca erau tinuti mai mult in interogatoriu; dar atunci cand se lua, masa se lua in picioare, nici la WC nu te puteai aseza, intrucat erau WC-uri turcesti, a aparut frica de moarte, teama ca poti innebunii la orice clipa, se auzeau urlete si tipetele celor care torturati, etc).
Odata semnata marturia, veneau si rasplatele: aveai voie sa mananci, sa te asezi, sa dormi, si chiar sa citesti si sa ai intrevederi cu familia.
Dintre cei acuzati si executati in aceea "primavara" doar trei acuzati au scapat, asta pentru ca au semnat. Insa toti cei care au fost executati au fost reabilitati in anul 1968. (Acest exemplu se regasea si la noi si inca se regaseste din pacate...). Astfel, Pacepa dorind sa distruga si sa nimiceasca toate eforturile, progresele si reusitele Directiei de Informatii ale armatei, a lovit in acesti doi oameni, pe care ii ura si pe care dorea sa ii distruga- acestia fiind primii care au afirmat inca din anii "50 ca Pacepa este un tradator- fapt ce va afecta toata Directia, intrucat acestia doi, erau ofiteri cheie, generalul era aproape genial, cu o coloana vertebrala ce ii facea pe toti sa le fie rusine de decadera lor.
Titus a semnalat faptul ca Pacepa ar fi un tradator, devenind o cartita inca din anii "50, generalul Nicolau a fost cel care a sustinut ce a spus Titus- asta a atras ura hienelor care au inceput complotul impotriva lor( pierderea functiilor, toate portitele le erau inchise, denigrati, dati la o parte, cei care au ajuns la batranete, avand pensii de nimic, altii urmariti pana si dupa moarte: cazul lui Moruzov, Doicaru- cu toate tentativele de denigrare la adresa lor---- si toate astea, pentru ca au fost niste patrioti, niste oameni cu o capacitate intelectuala ce punea in dificultate chiar si cele mai apreciate agentii de informatii bine cunoscute atat atunci cat si astazi).
Poate daca ar fi fost crezuti, atunci cand au tras semnalul de alarma Titus impreuna cu generalul Nicolau, nu s-ar mai fi ajuns la fuga lui Pacepa cu urmarile pe care le cunoasteti...
In incheiere, doresc sa le transmit, chiar si aici, in mediul virtual tututor lucratorilor de buna credinta din serviciile nationale de informatii, cele mai sincere aprecieri fata de munca depusa, de-a lungul anilor, cu promisiunea mea si a patriotilor ca mine, ca munca lor nu va ramane fara ecou!
autor: Criss Crysie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu